Hyppää pääsisältöön

ASIAKASESITTELYSSÄ MIKKO

JULKAISIJA Solana Team | 06 April 2017 |

Olen 44 -vuotias ja ammatiltani teatteriohjaaja. Olen tehnyt teatteritöitä monipuolisesti myös näyttelijänä, käsikirjoittajana ja valo- ja äänisuunnittelijana.

Harrastan kuntosalia, koska työni vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Olen freelancer, joten ehdin välillä treenaamaan enemmän ja välillä vähemmän. Kesäisin purjehdin kilpaa ja talvisin kilpailen keilaamisessa, joten kuntosaliharjoittelusta ja aerobisesta harjoittelusta on myös hyötyä näiden lajien kannalta.

Minulla oli taukoa kuntosalitreenistä ja viime kesänä purjehduskilpailuissa loppui kunto ja lihasvoima kesken. Palasin Solanaan kuntosalitreenin pariin.

Nuorempana kuntosalitreenini tavoitteena oli kasvattaa lihasten kokoa. Nykyään harjoittelen pitääkseni yllä peruskuntoa ja vahvistaakseni tukilihaksistoa. Tietysti ulkonäköä unohtamatta. Esimerkiksi keilaamisessa on hyötyä, jos keskivartalon syvät lihakset ovat kunnossa. Hyvä peruskunto auttaa jaksamaan töissä ja muissa harrastuksissani.

Treenaustyylini on ”zeniläinen”, avainsanoina hengittävyys, rauhallisuus ja ergonomisuus. Treenijakoni on sellainen, että teen joka toinen päivä lihaskuntotreenin, joissa harjoitan paria lihasryhmää. Joka toinen päivä taas teen aerobisen harjoituksen, johon yhdistän vatsalihastreenin tai jonkin yksittäisen lihasryhmän. Pidän vähintään yhden treenivapaan päivän viikossa.

Toistomäärät sarjoissa ovat 10 – 15 toistoa, mutta joka kolmannen treenikierron teen 20 toiston sarjoilla. Treeneissä käytän monipuolisesti kuntosalilaitteita, käsipainoja ja taljaliikkeitä. Aerobisina harjoituksina teen kuntopyörää tai reipasta kävelyä. Aerobisen harjoituksen pituus on noin 30 – 40 min. Kesällä treenaan kuntosalia 1 -jakoisella ohjelmalla, kun kerkeän, ja aerobiset harjoitukset teen ulkona.

Kaikista eniten pidän selän ja rinnan treenaamisesta. Laitteista Hoist:it ovat lempilaitteitani. Niissä liikerata on pyöreää ja tukevaa. Niillä on turvallista treenata.

Solanassa pidän monipuolisuudesta, kun on paljon eri vaihtoehtoja. Ei tarvitse jonottaa jotain tiettyä liikettä varten. Laitteet ovat kehittäviä ja helppoja käyttää.

Pidän myös siitä, että omistajat Sami ja Salla treenaavat itse Solanassa ja ovat tehneet Solanasta itsensä näköisen ja hyvän salin asiakkaita varten. Solanassa on hyvä tunnelma ja salin monipuolisuudessa näkyy henkilökunnan vakaa ammattitaito.