Hyppää pääsisältöön

Kaisa toivottaa kaikenikäiset ja kaikenkokoiset ihmiset tervetulleeksi Solanaan

JULKAISIJA Solana Team | 24 October 2017 |

Olen Kaisa Määttä, eläkeläinen.

Nuorena harrastin ratsastusta. Myöhemmin on tullut käytyä esimerkiksi Method putkisto -tunneilla ja Kallion naisvoimistelijoissa. Kuntosalilla kävin ensimmäisen kerran 70 -luvulla. Vuosien varrella on ollut useampia taukoja harrastamisessa, joskus jopa muutaman vuoden ajan.

Ikää minulla on 76 vuotta. Ylipainoa on päässyt kertymään ja olen kärsinyt uniapneasta. Uniapneaani olen saanut hoitoa, mutta on herännyt myös tarve tehdä jotain ylipainolle ja lihaskunnolle. Terveyskeskuksen painonhallintaryhmään olin liian vanha, mutta sain sentään lähetteen ravintoterapeutin puheille.

Hakeuduin Solanaan asiakkaaksi ja nyt on tavoitteena lihaskunnon parantaminen ja painon pudottaminen. Ruokavaliomuutosten kanssa on ollut hieman hankalaa välillä, mutta tavoitteena on pysyvä elämäntapamuutos ja painonhallinta.

Kuntosalitreenin teen 1 – 2 kertaa viikossa. Treenaan koko kropan kerralla läpi ja harjoitus kestää noin 1,5 tuntia. Käyn kerran viikossa vesijuoksussa, ja lisäksi teen 1 – 3 aerobista harjoitusta viikossa. Aerobisen harjoitukseni teen kolmella eri laitteella: ensin soudan 20 minuuttia soutulaitteella, sitten poljen 20 minuuttia kuntopyörällä ja lopuksi vielä 10 minuuttia hiihtolaitteella.

Aluksi olin kuntosalitreenin jälkeen ihan valmis menemään nukkumaan, mutta nyt olen ikään kuin herännyt eloon. Kuntosalitreenin jälkeen on energisempi olo.

Solanassa on parasta mukavat ihmiset, sekä henkilökunta että asiakkaat. Ilmapiiri on kannustava ja kaikki toivotetaan tervetulleiksi. Laitteista suosikkini on soutulaite. Pidän myös reidenojennus-laitteesta, siinä saa niin hyvän tuntuman etureisiin. Kun jalkalihakset vahvistuvat, niin pääsee tuolista ylös helposti.