Hyppää pääsisältöön

LIHASKUNNON HARJOITTAMISEN TÄRKEYS IKÄÄNTYNEILLE IHMISILLE

JULKAISIJA Solana Team | 03 May 2017 |

Solana on erittäin monipuolinen kuntosali, josta löytyy vaihtoehtoja kaikenlaisille ja kaiken tasoisille liikkujille. Kuntosalilaitteiden liikeradat sopivat hyvin liikuntarajoitteisillekin. Kahvakuulia ja vapaita painojakin löytyy kattavasti.

30 -ikävuoden jälkeen ihmisen lihasvoima alkaa pikkuhiljaa vähentymään. Lihaskuntoharjoittelu olisi siis suositeltavaa kaiken ikäisille ihmisille. Harjoittelun aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä, lihaskunnon parantamisen voi aloittaa vanhemmallakin iällä. 2 – 3 kertaa kuntosaliharjoittelua viikossa on jo hyvä määrä lihasten vahvistamiseen.

Lihaskuntoharjoittelu tehostaa aineenvaihduntaa ja parantaa toimintakykyä. Portaiden kävely, kauppakassien kantaminen ja muut arkiset askareet sujuvat kevyemmin. Keskivartalon lihaksien vahvistaminen parantaa tasapainoa. Lihaskuntoharjoittelu vahvistaa myös luuston kuntoa ja vahvat lihakset tukevat selkärankaa. Jos on luunmurtumia tai muita vammoja olisi tärkeää harjoittaa ympäröiviä lihaksia, jotta ne tukevat vammautunutta kohtaa.

Kuntosaliohjaus on hyvä myös ottaa alkuun, jotta oppii tekemään liikkeet oikein ja saa itselleen sopivan kuntosaliohjelman.