Hyppää pääsisältöön

SOLANAN EDDY JA STREET WORKOUT

JULKAISIJA Solana Team | 31 August 2016 |

Eddy on monipuolinen urheilija. Hän on osallistunut Men´s physique- kilpailuihin Solana Fitness - tiimin kilpailijana ja nyt hän kilpailee Street workout – nimisessä lajissa. Hän voitti hiljattain Street workoutin pohjoismaiden mestaruuden.
Street workout on oman kehon painolla harjoittelua / temppuilua. Lajin harrastaminen vaatii akrobaattisia taitoja, kehonhallintaa ja voimaa.

Monta tuntia treenaat keskimäärin Street workoutia viikossa?

Treenaan Street workoutia yhteensä noin 15 tuntia viikossa. Yksi treeni kestää n. 2 – 3 tuntia.

Mitä muuta liikuntaa harrastat ja kuinka paljon viikossa?

Kisakaudella treenaan pelkästään Street workoutia mm. tekniikkaa ja koreografioita. Noin kuukausi ennen kisoja jätän muut treenit pois. Muina aikoina teen Street workoutin lisäksi kuntosalitreeniä ja aerobisia harjoituksia. Kuntosalitreenit teen aamulla Solanassa ja illalla treenaan sitten Street workoutia. Sunnuntai on ainut päivä, jolloin pidän vapaata treeneistä. Kuntosaliharjoittelulla kehitän voimaa ja aerobisilla harjoituksilla kestävyyttä. Teen paljon intervallityyppisiä aerobisia treenejä.

Minkälaista kuntosaliharjoittelua teet ja mitä hyötyä siitä on Street workoutin kannalta?

Solanassa on hyvät puitteet kaikenlaiseen treeniin. Erityisesti pidän Hoistin laitteista. Liikeradat ovat loistavat. Kuntosaliohjelmani on 5 – jakoinen: jalkatreeni, selkätreeni, rintatreeni, olkapäätreeni ja kädet. Teen lyhyitä sarjoja, jotta saan lisää voimaa. Voimaa tarvitaan Street workoutissa. Kun treenasin Men´s physique – kilpailuihin, tein enemmän kestävyystyyppistä treeniä, esim. 100 kyykkyä pelkällä tangolla. Tein myös Crossfit-tyylistä harjoittelua.

Oletko suunnitellut kilpailevasi vielä Men´s Physique – kilpailuissa?

Haluaisin tulevaisuudessa kilpailla kehonrakennuksessa. En tiedä vielä.

Minkälainen ruokavaliosi on? Mitä painotat ruokavaliossa, että se tukisi harjoittelua?

Pyrin syömään mahdollisimman puhdasta ruokaa. Ruokavaliooni kuuluu paljon proteiinia ja hiilihydraatteja hillitysti. Syön kuitenkin paljon kasviksia ja hedelmiä. Monet muut kilpakumppanit syövät vapaammin. Itse koen että kun tarpeeksi kevyt, niin temppujen tekeminen sujuu kevyemmin. Proteiinin lähteenä käytän paljon lihaa. Hiilihydraatit otan puurosta, riisistä, bataatista ja vihanneksista. Herkuttelen yleensä hedelmillä, joskus harvoin esim. kun Solanassa on kakkukahvit, saatan syödä jotain herkkuja.

Millä lailla palaudut harjoittelusta?

Teen suihkun lopussa viisi 1 minuutin pituista kylmällä vedellä suihkuttelua. Ilman kylmäsuihkua en palautuisi kunnolla. Venyttelen kotona ja treenivapaana päivänä teen kuminauha-jumppaa. Solanasta saa hyvät treenin aikaiset juomat ja palautusjuomat. Nukun n. 7 – 8 tuntia yössä. Rentoudun katselemalla Street workout –videoita, saan niistä inspiraatiota.

Mitä kaikkia elementtejä ja asioita voi hyödyntää Street workout –harjoittelussa? 

Hyödyntää voi voimistelurenkaita, voimistelutankoa, mitä vaan ulkona olevia asioita esim. tolppia tai vaikka penkkiä metroasemalla.

Kuulut ymmärtääkseni johonkin Street workout – ryhmään?

Joo, meillä on 4 hengen ryhmä nimeltään Barstarzz Finland. Kokoonpanoon kuuluu kolme poikaa ja yksi tyttö. Olemme olleet koossa vuoden. Treenaamme paljon yhdessä.

Kuvat: Tapani Moisala